Η παγκόσμια προσφορά και ζήτηση για ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται από την αυτοκινητοβιομηχανία θα «ισορροπήσει» μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ταϊβάν το Σάββατο, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να πράξει από την πλευρά της τα δέοντα για την αντιμετώπιση της έλλειψης που έχει κλείσει γραμμές παραγωγής σε όλο τον κόσμο.

Δημοκρατικοί Αμερικανοί γερουσιαστές από το Μίσιγκαν και το Οχάιο ζήτησαν τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση της Ταϊβάν να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, δεδομένου ότι το νησί είναι ένας σημαντικός παραγωγός ημιαγωγών και θεωρείται κρίσιμο στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, σύμφωνα με το Reuters.

Απαντώντας στην επιστολή, το υπουργείο Οικονομίας της Ταϊβάν σημείωσε ότι οι παραγωγοί ημιαγωγών εκεί δεν ήταν οι κύριοι προμηθευτές των ξένων κατασκευαστών ολοκληρωμένων μηχανισμών κατασκευής ημιαγωγών αυτοκινήτων.

«Αλλά, οι σχετικοί κατασκευαστές τσιπ συνεργάζονται πλήρως με πελάτες από όλο τον κόσμο, ανταποκρίνονται θετικά στις ανάγκες τους και βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος των ημιαγωγών αυτοκινήτων», ανέφερεται.

Η υπουργός Οικονομίας Γουάνγκ Μέι-χουά συμμετείχε προσωπικά στη συνομιλία με τους κατασκευαστές ημιαγωγών της Ταϊβάν, οι οποίοι υποστήριξαν είπαν ότι «επιλύουν ενεργά» το ζήτημα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και θα συνεχίσουν να το κάνουν, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Παρόλο που η αλυσίδα της βιομηχανίας τσιπ αυτοκινήτων είναι μακρά και περίπλοκη, με την πλήρη συνεργασία των εταιρειών της χώρας μας, η βιομηχανία εκτιμά ότι η προσφορά και η ζήτηση για παραγωγή τσιπ αυτοκινήτων θα φτάσει σε ισορροπία στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους».

Η διπλωματική διάσταση

Το ζήτημα έχει έντονα διπλωματική διάσταση, καθώς η Ταϊβάν προσπαθεί να καθησυχάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον πιο σημαντικό διεθνή προμηθευτή όπλων, ότι κάνει ό, τι μπορεί, ειδικά σε μια εποχή που η Ταϊπέι αντιμετωπίζει αυξημένη στρατιωτική πίεση από την Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει την Ταϊβάν ως κατοχή της.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι εταιρείες ημιαγωγών της Ταϊβάν επεκτείνουν την παραγωγή και τόνισε ότι αυτές οι εταιρείες, καθώς και η κυβέρνηση, έχουν καταφέρει να συνεργαστούν με «ομοϊδεάτες εταίρους» – τη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Ταϊπέι για να αναφερθεί σε άλλες δημοκρατίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ταϊβάν «θα συνεχίσει να συνεργάζεται για να χτίσει μια ασφαλή, αξιόπιστη και ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού και να εμβαθύνει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της για να θέσει μια σταθερή βάση για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία», προστίθεται.

Τον περασμένο μήνα, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συμβατικών τσιπ στον κόσμο, είπε ότι η έλλειψη τσιπ αυτοκινήτου θα περιοριστεί σταδιακά για τους πελάτες της από αυτό το τρίμηνο, αλλά αναμένει ότι η παραγωγική δυναμικότητα θα επεκταθεί περαιτέρω πιθανώς μέχρι το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία