Στο πλαίσιο του ελέγχου που επιδιώκουν να ασκούν και των περιορισμών που επιβάλλουν στον ιδιωτικό τομέα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πιέσουν εταιρείες πλούσιες σε δεδομένα, να παραδώσουν τη διαχείριση και την εποπτεία των δεδομένων τους σε τρίτες εταιρείες, εάν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters οι κινεζικές αρχές πιστεύουν ότι η ίδρυση εταιρειών ασφάλειας πληροφοριών τρίτων, ιδανικά υποστηριζόμενων από το κράτος, για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των δεδομένων των ελπιδοφόρων IPOs θα μπορούσε να περιορίσει αποτελεσματικά την ικανότητά τους να μεταφέρουν κινεζικά δεδομένα στο εξωτερικό.

Αυτό θα αμβλύνει -σύμφωνα πάντα με τους κινεζικούς ισχυρισμούς- τις ανησυχίες του Πεκίνου ότι η εισαγωγή μια κινεζικής εταιρείας σε ξένο χρηματιστήριο μπορεί να αναγκάσει τις εταιρείες να παραδώσουν ορισμένα από τα δεδομένα τους σε ξένες οντότητες και να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια.

Το σχέδιο είναι μία από τις αρκετές προτάσεις που εξετάζονται από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές καθώς το Πεκίνο, σφίγγει τον εποπτικό κλοιό στις διαδικτυακές πλατφόρμες της χώρας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να ενισχυθεί ο έλεγχος των καταχωρίσεων στο εξωτερικό.

Οι περιορισμοί , που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση των μετοχών και έχει επηρεάσει άσχημα το κλίμα των επενδυτών, έχει στοχεύσει ιδιαίτερα τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη διαχείριση των εταιρειών Διαδικτύου.

Ενισχυμένη εποπτεία

Το σχέδιο του Πεκίνου έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες ότι οι κινεζικές εταιρείες παραβιάζουν τους αμερικανικούς κανόνες που απαιτούν από τις εισηγμένες εταιρείες να αποκαλύπτουν στους επενδυτές μια σειρά πιθανών κινδύνων για τις οικονομικές τους επιδόσεις.

Συνολικά 37 κινεζικές εταιρείες έχουν συγκεντρώσει 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αμερικανικών IPOs μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την Dealogic, σχεδόν διπλάσια από τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή