Η ετήσια αύξηση του πληθωρισμού στη Ρωσία ανήλθε σε 6,5%, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

«Ο πραγματικός ετήσιος πληθωρισμός ανέρχεται σήμερα σε 6,5%» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι οικονομικές αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στο προγραμματισμένο επίπεδο, όπως μεταδίδει το ειδησιογραφικό πρακτορείο Τass. «Η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων. ‘Εχουν στόχο να επιστρέψουν τον πληθωρισμό στα επίπεδα που θα αντα ποκρίνονται στα σχέδια για την ανάπτυξη της οικονομίας και του κοινωνικού μας τομέα»συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ελήφθησαν είναι «απολύτως επαρκή για την οικονομική κατάσταση». Ωστόσο, ο Πούτιν τόνισε ότι οι πρόσθετες πληρωμές, που γίνονται, ιδίως, στον στρατό και σε άλλες ομάδες πολιτών, δεν πρέπει να αντισταθμίζονται με το ποσοστό πληθωρισμού. Υπενθύμισε ότι αρχικά έπρεπε να προσαρμοστούν οι μισθοί των στρατιωτικών σε ποσοστό πληθωρισμού περίπου 4%. «Αυτή η προσαρμογή στον πληθωρισμό που σχεδιάσαμε νωρίτερα δεν είναι αρκετή», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Εφάπαξ πληρωμές σε στρατό και συνταξιούχους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα πραγματοποιήσει εφάπαξ πληρωμές στους συνταξιούχους και στο στρατιωτικό προσωπικό φέτος για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού, ανέφερε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η αύξηση των τιμών των τροφίμων είναι ένα ευαίσθητο θέμα για το Κρεμλίνο ενόψει των βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

«Φυσικά, πρέπει να αυξήσουμε το εισόδημα ορισμένων ομάδων πολιτών», είπε. Το στρατιωτικό προσωπικό θα λάβει πληρωμές 15.000 ρούβλια (202 $) το καθένα και συνταξιούχους 10.000 ρούβλια, είπε ο Πούτιν στη συνάντηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή