Η Βενετία πρόκειται να επιβάλει τέλος εισόδου για τους επισκέπτες σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τεράστια τμήματα τουριστών που κατεβαίνουν στην πόλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, από το καλοκαίρι του 2022 θα εφαρμοστεί ένα πακέτο μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει την απαίτηση από τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων, να πληρώσουν ένα τέλος και να εισέλθουν στην πόλη από ειδικά σημεία ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέλος εισόδου θα είναι μεταξύ 3 και 10 ευρώ, ανάλογα με την εποχή.

Οι κάτοικοι και οι συγγενείς τους, τα παιδιά κάτω των έξι ετών και τα άτομα που διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία θα εξαιρούνται από τα μέτρα.

Οι νομοθέτες ενέκριναν το πακέτο περιορισμών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times .

Μέχρι και 80.000 άνθρωποι την ημέρα επισκέπτονται την ιταλική πόλη, ανέφεραν οι Times. Στο απόγειο της πανδημίας, ο τουρισμός στη Βενετία περιορίστηκε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα το νερό στα διάσημα κανάλια της πόλης να γίνει αισθητά πιο καθαρό .

Η Βενετία παλεύει με τον υπερ-τουρισμό εδώ και αρκετά χρόνια , με μεγάλα πλήθη να προκαλούν συμφόρηση στους στενούς δρόμους της πόλης και να δημιουργούν κίνηση στις πλωτές οδούς της.

Το καλοκαίρι του 2019, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera προσέκρουσε σε βενετσιάνικη αποβάθρα και τουριστικό ποταμόπλοιο στις 2 Ιουνίου, τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Από τις αρχές αυτού του μήνα, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να πλεύσουν μέχρι το κέντρο της Βενετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»
Διεθνή |

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.