Νυν και πρώην κρατούμενοι αναμένεται να απασχοληθούν σε σφαγεία, κρεοπωλεία και μεταποιητές κρέατος στη Βρετανία, στο πλαίσιο των προσπαθειών να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις στον κλάδο.

Παράγοντες της βιομηχανίας κρέατος πραγματοποίησαν συνομιλίες με την κυβέρνηση τη Δευτέρα για να συζητήσουν επιλογές για το πώς οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνδεθούν με τις φυλακές για την κάλυψη κενών θέσεων.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Προμηθευτών Κρέατος είπε στο BBC ότι ο κλάδος έχει περίπου 14.000 κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η πανδημία, το Brexit και τα επαγγελματικά στερεότυπα έχουν προκαλέσει αυτή την κρίση.

Ο φορέας της βιομηχανίας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα επιδιώξουν να συνδεθούν με φυλακές που έχουν κρατούμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Release On Temporary License (ROTL).

Το ROTL είναι ένα πρόγραμμα προσωρινής αποφυλάκιση, προκειμένου οι άνθρωποι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία που θα τους βοηθήσει στη μετάβασή τους στην κοινότητα.

Ο Τόνι Γκούντγκερ, από την Ένωση Ανεξάρτητων Προμηθευτών Κρέατος, δήλωσε ότι ο φορέας της βιομηχανίας θα επικοινωνήσει με μέλη που απαιτούν προσωπικό και συνεργάζονται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να τους φέρουν σε επαφή με τις φυλακές, σε μια προσπάθεια να στρατολογήσουν άτομα που πρόκειται να φύγουν από τη φυλακή ή νυν κρατούμενους

Ο κ. Γκούντγκερ είπε ότι ορισμένα μέλη απασχολούσαν ήδη κρατούμενους στο πλαίσιο του ROTL και είχαν διαπιστώσει ότι ήταν «συμπεριφέρονταν καλά, ήταν εργατικοί και πρόθυμοι να μάθουν».

Ο κολοσσός επεξεργασίας γαλοπούλας Bernard Matthews έχει δημιουργήσει στο παρελθόν δεσμούς με την HMP Norwich και επισκέπτεται τακτικά τη φυλακή, για να αξιολογήσει υποψηφίους και να προσφέρει στους κρατούμενους συμβόλαια εργασίας στο πλαίσιο της αποφυλάκισής τους.

Ο κ. Γκούντγκερ είπε ότι πολλές φυλακές δίδασκαν στους φυλακισμένους δεξιότητες ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες θα τους βοηθούσαν να βρουν δουλειά στον κλάδο.

Η πανδημία Covid και το Brexit συνέβαλαν και οι δύο στην τρέχουσα έλλειψη εργαζομένων, με τους απολυμένους εργαζόμενους να βρίσκουν νέες θέσεις εργασίας και τους υπηκόους της ΕΕ να επιστρέφουν στις χώρες τους.

Η Βρετανική Ένωση Μεταποιητών Κρέατος δήλωσε ότι το τρέχον επίπεδο κενών θέσεων αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή