Σε στρατηγική συμφωνία με την Universal Music Group κατέληξαν οι Aerosmith, στο πλαίσιο της οποίας η κορυφαία δισκογραφική εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του μουσικού καταλόγου του αειθαλούς ροκ συγκροτήματος λίγο πριν αυτό γιορτάσει τα 50 χρόνια από τη δημιουργία του.

Πραγματικά, πρόκειται για την πρώτη φορά στην πολύχρονη καλλιτεχνική πορεία των Aerosmith που το σύνολο των μουσικών τους κομματιών θα ενωθούν κάτω από την ίδια στέγη, την UMG. Μάλιστα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με την μπάντα για την ανάπτυξη και κυκλοφορία νέου περιεχομένου, για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και άλλα project για τον εορτασμό των 50στων γενεθλίων του γκρουπ, το 2022, χρησιμοποιώντας τόσο μουσικό υλικό όσο και φωτογραφίες, βίντεο, δημοσιεύματα και αναμνηστικά.

Μέχρι τώρα τα δικαιώματα του γκρουπ μοιράζονταν μεταξύ της Sony (και πιο συγκεκριμένα της Columbia) και της Geffen, της UMG.

Για τον ίδιο σκοπό σχεδιάζεται επαναλανσάρισμα κάποιων επιτυχιών, αλλά πιθανότατα θα δρομολογηθούν και νέες μουσικές δουλειές.

Σημειώνεται, πως οι Aerosmith που δημιουργήθηκαν το 1970 στη Βοστώνη παραμένουν η πιο επιτυχημένη αμερικανική hard rock μπάντα, με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 150 εκατ. άλμπουμ. Στην δε, πολύχρονη πορεία τους μετρούν αρκετές πρωτιές, αποτελώντας την πρώτη ροκ μπάντα που εμφανίστηκε σε πρωτάθλημα του αμερικανικού Super Bowl και η πρώτη ροκ μπάντα που απέκτησε τη δική της θεματική ατραξιόν στην Disney World στη Φλόριντα, αλλά και αργότερα στο πάρκο της Disney στο Παρίσι.

«Στα πενήντα χρόνια πορείας τους οι Aerosmith συνεχίζουν να επηρεάζουν την πορεία της μουσικής, όχι μόνο μέσα από τον εμβληματικό κατάλογο τους, αλλά μέσα από τα φιλμ, την τηλεόραση, τα video games και το αμίμητο στυλ τους. Δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι πιο περήφανος που επέλεξαν την UMG ως τον παγκόσμιο συνέταιρο τους» σχολίασε χαρακτηριστικά, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Λούσιαν Γκρενγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus