Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποκάλυψε ένα φιλόδοξο σχέδιο που στοχεύει στην αξιοποίηση της βιομηχανίας κάνναβης, συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίων ραντ (1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει έως και 25.000 θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Το Τμήμα Γεωργίας, Μεταρρύθμισης της Γης και Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την εκβιομηχάνιση και την εμπορευματοποίηση της εν λόγω βιομηχανίας, στηριζόμενο στα πρότυπα σημαντικών παραγωγών κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικού και της Κίνας.

«Η ίδρυση της βιομηχανίας κάνναβης θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση της οικονομίας και έτσι θα αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στον περιορισμό της φτώχειας», ανέφερε το υπουργείο, κατά την παρουσίαση του σχεδίου στη Βουλή.

Μάλιστα, προσδιορίζει ως τις κύριες προκλήσεις για τη βιομηχανία, τους νομοθετικούς περιορισμούς αλλά και «την απειλή εξαγοράς ή κυριαρχίας» από καλά χρηματοδοτούμενες εταιρείες και ομίλους φαρμακείων.

Το σχέδιο προβλέπει την ενθάρρυνση της καλλιέργειας κάνναβης και μαριχουάνας, με εφαρμογές που κυμαίνονται από φάρμακα και τρόφιμα έως ψυχαγωγική χρήση. Προσπαθεί να αυξήσει τον

όγκο και την ποικιλία κάνναβης που παράγεται για τοπικές και εξαγωγικές αγορές στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού κανονιστικού και νομικού συστήματος.
Η Νότια Αφρική νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για προσωπική χρήση το 2018

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή