Με νέα δεδομένα θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την καινούρια σχολική χρονιά οι μαθητές στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας  απηύθυνε έκκληση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην χαλαρώσουν και ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με μάσκα, υποχρεωτικά από την ηλικία των 6 ετών και απόσταση τουλάχιστον 1,20 μέτρου μεταξύ των θρανίων.

«Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά» κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έκλεισαν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας Πιλάρ Αλεγκρία προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και ότι απαιτείται «μέγιστη σύνεση» με την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τακτικό πλύσιμο χεριών και αερισμός αιθουσών

Η υπουργός εξήγησε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές ηλικίας άνω των 6 ετών -ένα μέτρο που ισχύει ήδη εδώ και έναν χρόνο- ενώ θα συστήνεται σε όλους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να αερίζουν τις αίθουσες.

Η «μικρή» αλλαγή που προβλέπεται, σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι ότι η απόσταση μεταξύ των θρανίων μπορεί να μειωθεί από το 1,50 μέτρο στο 1,20. Αυτό όμως θα το αποφασίσει η κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

Μέχρι σήμερα, το 61% των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου στην Ισπανία. Το 16% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τα σχολεία είχαν κλείσει σε όλη την Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα