Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας επλήγη περισσότερο από τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Economist Intelligence Unit και χρηματοδοτήθηκε από την Citi.

Στην έρευνα συμμετείχαν 175 διευθυντές αλυσίδων εφοδιασμού – περισσότερο από το 70% των οποίων ήταν στην Ασία – τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, και τα ευρήματά της δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες η έρευνα επικεντρώθηκε και στους εξής άλλους πέντε κλάδους:

  • Υποδήματα και ενδύματα
  • Τρόφιμα και Ποτά
  • Μεταποίηση
  • Πληροφορική, τεχνολογία και ηλεκτρονικά
  • Υγεία, φαρμακευτικά προϊόντα και βιοτεχνολογία

Περίπου το 51,7% των ερωτηθέντων από τον κλάδο των αυτοκινήτων δήλωσαν ότι οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού ήταν «πολύ σημαντικές» – το υψηλότερο ποσοστό στους έξι κλάδους.

Η βιομηχανία υποδημάτων και ενδυμάτων ήρθε δεύτερη με το 43,3% των ερωτηθέντων να αναφέρουν «πολύ σημαντικές» διαταραχές. Εν τω μεταξύ, μόνο το 6,7% από τον τομέα της πληροφορικής, της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών ανέφερε το ίδιο.

Τον τελευταίο χρόνο, η διακίνηση αγαθών διαταράχθηκε καθώς η παγκόσμια εξάπλωση της Covid ανάγκασε πολλές χώρες να κλείσουν τα σύνορα, να κλείσουν τους χώρους εργασίας ή να περιορίσουν τις εξαγωγές.

Η εξάπλωση της πιο μεταδιδόμενης παραλλαγής Δδέλτα έχει εντείνει ξανά τις ανησυχίες αυτές, καθώς μεγάλοι ασιατικοί βιομηχανικοί κόμβοι – όπως η Κίνα και το Βιετνάμ – τις τελευταίες εβδομάδες έκλεισαν τμήματα των χωρών τους για να περιορίσουν την αύξηση των κρουσμάτων Covid.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την έλλειψη ημιαγωγών, η οποία οδήγησε αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή σε ορισμένα από τα εργοστάσιά τους.

Η έλλειψη τσιπ προκλήθηκε από την αύξηση της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, καθώς πολλοί άνθρωποι έμειναν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της Covid.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα