Το ζήτημα των μολυσμένων δόσεων του εμβολίου της Moderna που ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Στόχος να διαπιστώσει μήπως έχουν επηρεαστεί και παρτίδες που δρομολογήθηκαν στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε πως το πρωί, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως αποσύρθηκαν προληπτικά ερίπου 1,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής Moderna εξαιτίας μόλυνσης τους. Κι αυτό μετά από καταγγελία εμβολιαστικών κέντρων, τα οποία ανέφεραν ότι τα φιαλίδια περιείχαν μια ξένη ουσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Japan Times τουλάχιστον 39 φιαλίδια, ήτοι 390 δόσεις, σε επτά διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα εντοπίστηκαν μολυσμένα.

Η εταιρεία από την πλευρά της υποστήριξε πως η μόλυνση των σκευασμάτων μπορεί να οφειλόταν σε κάποιο πρόβλημα σε μια από τις παραγωγικές της μονάδες, στην Ισπανία.

Το θέμα σήμανε συναγερμό στον ΕΜΑ που ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ζήτησε πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες για να διαπιστώσει, αν τυχόν έχουν επηρεαστεί και παρτίδες που κατέληξαν σε κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα