Σημαντικές αλλαγές προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας, με πολλές χώρες, που βρίσκονταν στις πρώτες θέσης της λίστας, να κατατάσσονται, πλέον, μεταξύ των χωρών που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με το Bloomberg, η Νέα Ζηλανδία, η οποία, ενώ από τον Νοέμβριο κατείχε την πρώτη θέση στην εν λόγω λίστα, ως η καλύτερη χώρα να ζει κανείς εν μέσω κορωνοϊού, έπεσε, ξαφνικά, κατά 26 θέσεις, εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση του νέου κύματος της μετάλλαξης Δέλτα.
Παράλληλα, χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, κατά την άνοιξη και στις αρχές καλοκαιριού, όταν, δηλαδή, αποφασίστηκε το άνοιγμά τους, έπεσαν, επίσης, μερικές θέσεις στην κατάταξη, εξαιτίας της νέας αύξησης κρουσμάτων που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα.
Μεταξύ των πιο «ανθεκτικών» χωρών στις δυσκολίες της πανδημίας, αποδείχθηκαν τα ευρωπαϊκά κράτη, με 9 από τις 10 πρώτες χώρες στην κατάταξη να είναι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και τη Νορβηγία να κρατάει τα ηνία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η επιτυχία της αυτή οφείλεται, κατά πολύ, στο γεγονός ότι το 60% του πληθυσμού της έχει εμβολιαστεί, τα επίπεδα θανάτων από κορωνοϊό βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ενώ, επίσης, διατήρησε τα σύνορά της ανοιχτά για όσους ήταν εμβολιασμένοι.
Η Ελλάδα βρίσκεται, επίσης, μεταξύ των χωρών στην κατάταξη, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει να καταγράψει την επιτυχία των σκανδιναβικών χωρών στη διαχείριση της πανδημίας, καταλαμβάνοντας, έτσι, την 21η θέση.
Με τη μετάλλαξη Δέλτα, ωστόσο, να μαστίζει τις κοινωνίες, οποιαδήποτε προσπάθεια των χωρών να «δαμάσουν» το θηρίο αυτό που λέγεται κορωνοϊός, από την προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος της κοινωνικής ευθύνης μέχρι και την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων, έπεσαν στο κενό, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας.
Latest News
Ανησυχούν για τη συνταξιοδότηση οι Έλληνες - Μόνο το 18% δηλώνει έτοιμο
Τι αναφέρει η έρευνα της NN Hellas για τη μακροζωία - Πώς την αντιμετωπίζουν
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος