Η Γαλλία δεν θα μπορεί πλέον να απομακρύνει ανθρώπους από το Αφγανιστάν από αύριο, Παρασκευή βράδυ και μετά, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι αύριο το βράδυ», δήλωσε σήμερα ο Καστέξ.

Ηνωμένες Πολιτείες και σύμμαχοι κάλεσαν σήμερα τον κόσμο να απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο της Καμπούλ προειδοποιώντας για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς δυτικά στρατεύματα σπεύδουν να απομακρύνουν όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατό πριν από την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Η πίεση για να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση χιλιάδων ξένων και Αφγανών, που βοήθησαν τις δυτικές χώρες στη διάρκεια του 20ετους πολέμου εναντίον των Ταλιμπάν, έχει ενταθεί, καθώς όλα τα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα πρόκειται να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής