Η Ryanair ανέβασε τον στόχο των επιβατών της για το φθινόπωρο εν μέσω ενδείξεων για «πολύ ισχυρή ανάκαμψη» των ευρωπαϊκών πτήσεων μικρών αποστάσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Ο ’Λίρι, στο Reuters.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, αναμένεται να εξυπηρετήσει 10,5 εκατομμύρια επιβάτες μηνιαίως για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, κατά τις εκτιμήσεις Ο’ Λίρι.

Αυτό συγκρίνεται με μια πρόβλεψη του Ιουλίου που έκανε λόγο για κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια επιβάτες για καθέναν από αυτούς τους μήνες.

«Όσο δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις για την Covid-19, τα πράγματα είναι αισιόδοξα για μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη», τόνισε ο CEO της Ryanair πριν από μια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Επίσης σημείωσε ότι η Ryanair είχε στόχο να ξεπεράσει τον στόχο των 10,5 εκατομμυρίων επιβατών για τον Αύγουστο, ενώ η πληρότητα των πτήσεων εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία τον Οκτώβριο, από περίπου 90% τον Σεπτέμβριο και 80% τον Αύγουστο.

Ωστόσο είναι πιθανό οι πτήσεις της Ryanair να έχουν μέσο όρο 15-20% κενές θέσεις αυτό το χειμώνα σε σύγκριση με 7-8% πριν από την πανδημία.

«Μέχρι το χειμώνα, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά θα εξακολουθούν να είναι κάτω από τα (προ) Covid, επίπεδα», εκτίμησε ο Ο’ Λίρι, αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας αλλά και του κλάδου γενικότερα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν αναμένουμε ότι οι τιμές θα επιστρέψουν στα επίπεδα προ κορωνοϊού μέχρι το καλοκαίρι του 2022».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...