Πλάνο πρόσληψης 2.000 πιλότων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε η Ryanair. Πρόκειται για μια από τις πιο… τολμηρές ανακοινώσεις αύξησης του προσωπικού στον ταλαιπωρημένο ταξιδιωτικό κλάδο από την εποχή της έναρξης της πανδημίας.

Το προσωπικό αυτό θα προστεθεί στο σημερινό ρόστερ των περίπου 5.000 πιλότων που αριθμεί ήδη η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. Συνδέεται, άλλωστε, με τα επεκτατικά σχέδια της, στο πλαίσιο των οποίων στοχεύει να αυξήσει τον ετήσιο αριθμό των επιβατών της κατά πάνω από ένα τρίτο μέσα σε τρία χρόνια, σε σχέση δε, με τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Πέρυσι η εταιρεία, εν μέσω της πανδημίας και της καθίζησης του ταξιδιωτικού κλάδου, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές κυρίως στο προσωπικό εδάφους και πτήσεων, αν και κατάφερε να κρατήσει σχεδόν το σύνολο των πιλότων της. Από την πλευρά, ωστόσο, και οι πιλότοι από την πλευρά τους είχαν αποδεχτεί σημαντική μείωση των μισθών τους κατά τουλάχιστον 20%.

Μαζί με τις νέες προσλήψεις, η βρετανική αεροπορική δήλωσε πως σκοπεύει, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, να επαναφέρει σταδιακά και τους μισθούς των τωρινών της πιλότων στα επίπεδα που βρίσκονταν.

Τον περασμένο μήνα, η Ryanair παρέλαβε και την πρώτη δόση από την παραγγελία της σε 210 νέα Boeing 737 Max. Η εταιρεία ποντάρει σε μείωση του κόστους των καυσίμων, αλλά και του όγκου των ρύπων άνθρακα από τη χρήση των νέων αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή