Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτιμήσει τυχόν επιπτώσεις στις κεφαλαιαγορές από το πέρασμα του τυφώνα Άιντα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της SEC, η Επιτροπή κάλεσε όλα τα μέρη που έχουν υποχρεώσεις βάσει των νόμων περί κινητών αξιών να επικοινωνήσουν μαζί της και να δηλώσουν εάν έχουν επηρεαστεί από τον τυφώνα. Προσθέτει μάλιστα, ότι το προσωπικό της SEC θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής κανονιστικής απαλλαγής, όπου ενδείκνυται.

«Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler έχει δώσει οδηγίες στο προσωπικό να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις αναφορικά με τις επιπτώσεις του τυφώνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επίσης, καλούνται τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους σε χρεόγραφα, ή ανησυχίες σχετικά με τον τυφώνα να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Επενδυτικής Εκπαίδευσης και Προστασίας των Επενδυτών της SEC .

Τέλος καλούνται οι να είναι σε εγρήγορση για απάτες κινητών αξιών που σχετίζονται με τον τυφώνα και να ελέγχουν το ιστορικό όσων τους προσφέρουν μια επένδυση χρησιμοποιώντας το δωρεάν και απλό εργαλείο αναζήτησης στο Investor.gov . Το Τμήμα Επιβολής θα διώξει σθεναρά όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματα της καταιγίδας. Η SEC ζητά από τους επενδυτές να αναφέρουν τυχόν ύποπτες εκκλήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως