Περισσότερες από 370 πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty ακυρώθηκαν την Πέμπτη, αφού ο τυφώνας Άϊντα προκάλεσε ρεκόρ βροχοπτώσεων στην περιοχή της Νέας Υόρκης και σοβαρές πλημμύρες στο hub της United Airlines στο αεροδρόμιο.

Οι ακυρώσεις, πριν από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Εργασίας, αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τρίτο των προγραμματισμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις ακυρώθηκαν για λίγο στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Το χαμηλότερο επίπεδο του τερματικού σταθμού Β έκλεισε από το πρωί της Πέμπτης λόγω πλημμυρών, σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν πλημμυρισμένα τμήματα του τερματικού σταθμού καθώς και πλημμύρες σε χώρο μεταφοράς αποσκευών.

Περισσότερες από 200 πτήσεις, ή το 11% του προγράμματος της Πέμπτης της United Airlines ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι το αεροδρόμιο LaGuardia στο Queens είχε «ελάχιστες» πλημμύρες αν και μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Twitter έδειξε ότι ο εξοπλισμός απομάκρυνσης χιονιού χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το νερό από έναν διάδρομο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή