Δημοσιεύθηκε σήμερα η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού προσφέρει τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του ξεναγού, σε απόφοιτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν διετή φοίτηση στις 5 Σχολές Ξεναγών ανά την Ελλάδα, χωρίς εξετάσεις. Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr.

Οι 5 Σχολές Ξεναγών, διετούς διάρκειας, λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από το 2020 και σε Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο, ως μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού. Οι υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις σχολές με μια απλή αίτησή τους, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους. Μετά την αποφοίτησή τους, αποκτούν δίπλωμα και βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, που τους παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα πραγματοποίησης ξεναγήσεων σε ιδιώτες, σε τουριστικές επιχειρήσεις – ξενοδοχεία και εν γένει, το αποκλειστικό δικαίωμα, βάσει του ν. 710/1977, της παροχής υπηρεσιών ξενάγησης στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη χρονιά και τα δύο έτη σπουδών των 5 Σχολών Ξεναγών, με πλήρη λειτουργία ταυτόχρονα του πρώτου και δεύτερου έτους, διπλασιάζοντας τη σπουδαστική δυναμικότητα των Σχολών, επ’ ωφελεία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Με ΚΥΑ που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο από την υφυπουργό Τουρισμού και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών και αναβαθμίστηκε τόσο η ποιότητα των σπουδών, με νέα σύγχρονα αντικείμενα ειδικών μορφών τουρισμού, όσο και οι διατάξεις αποτελεσματικότερης λειτουργίας τους.

Η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση και τις ειδικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δίνεται σήμερα στους νέους μας, αποφοίτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η δυνατότητα για επαγγελματική σταδιοδρομία στην ξενάγηση, με είσοδο βάσει προσόντων στις 5 Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προχωρήσαμε στη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ξεναγών μας για την παροχή περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ξενάγησης στον τουριστικό τομέα, με σκοπό τον περαιτέρω εμπλουτισμό και εμβάθυνση της ελληνικής τουριστικής εμπειρίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας