Mε απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, τις οποίες διεύρυναν τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης και όταν έγιναν γνωστά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Επίσης, τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση επέκτασης και τον Αύγουστο, εντείνοντας πλέον τις εκτιμήσεις για μια πιθανή απόφαση σύσφιγξης της πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 2,58%, με τον κλάδο των πρώτων υλών και ταξιδίων να κλείνουν με πτώση που ξεπέρασε το 2,3%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,35%, ο DAX στη Φρανκφούρτη βρέθηκε στο -0,37%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 1,08% στις 6.689 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, όπως αποτυπώθηκε στους δείκτες PMI της IHS Markit, διαμορφώθηκε στις 59 μονάδες, από τα υψηλά 15ετίας των 60,2 μονάδων τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία παραμένει σε φάση ανάπτυξης (άνω των 50 μονάδων).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές