Με το εμβόλιο Pfizer να έχει λάβει πλήρη έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ αρχίζουν είτε να απαιτούν εμβολιασμό από τους υπαλλήλους τους είτε να επιβάλουν κυρώσεις σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.

Οι αεροπορικές Frontier, Hawaiian και United έχουν ανακοινώσει νέες οδηγίες εμβολιασμού στους εργαζόμενους, ενώ η Delta έχει δημιουργήσει ισχυρά αντικίνητρα για τους εργαζόμενους που δεν αποφασίζουν να εμβολιαστούν, με τη μορφή προσθήκης επιπλέον χρέωσης 200 δολαρίων για υγειονομική περίθαλψη.

Η διαφορετική τακτική της Alaska

Η Alaska Airlines αντίθετα ανακοίνωσε μια πολιτική εμβολιασμού που αφήνει πολλά περιθώρια «δράσης» στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της, καθώς ουσιαστικά σταματά να απαιτεί εμβολιασμό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περίπου το 75% του προσωπικού της είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο δεν κάνει λόγο για «πλήρως εμβολιασμένους», οπότε είναι ασαφές εάν πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή μόνο τη μία. Εάν πρόκειται για το τελευταίο, τότε προκύπτει ότι το προσωπικό της Alaska Airlines έχει εμβολιαστεί σε ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό από τον γενικό επιλέξιμο πληθυσμό.

Η εταιρεία δηλώνει ότι «αυτό είναι καλή πρόοδος», αλλά ότι πρέπει να γίνει «περισσότερη δουλειά». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εφαρμόζει νέα μέτρα που κατά την ίδια την εταιρεία, έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού και να ενισχύσουν την πολυεπίπεδη προσέγγιση της ασφάλειας.

Ποιες είναι αυτές οι νέες πολιτικές εμβολιασμού;

Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι της Alaska Airlines:

– θα πρέπει να κάνουν τεστ τακτικά

– θα πρέπει να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα εμβόλια

– δεν θα λάβουν ειδική αμοιβή COVID εάν απουσιάζουν λόγω έκθεσης στον κορωνοϊό ή μόλυνσης.

Επίσης όλες οι νέες προσλήψεις της Alaska Airlines, που θα ισχύσουν άμεσα, θα προϋποθέτουν τον πλήρη εμβολιασμό. Ενώ οι υπάλληλοι που παρέχουν απόδειξη εμβολιασμού θα λάβουν το ποσό των 200 δολαρίων.

Αδύναμο μήνυμα

Από τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν ανακοινώσει σοβαρά σχέδια για να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, τα πιο πάνω μέτρα είναι αμφίβολο εάν θα πείσουν περισσότερους υπαλλήλους της Alaska Airlines να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Έτσι εντείνονται οι φωνές που αποδοκιμάζουν την εταιρεία καθώς θεωρούν ότι το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει η Alaska Airlines είναι παντελώς αδύναμο. Η εταιρεία δηλώνει υποτίθεται δεσμευμένη για την προστασία των εργαζομένων και των ταξιδιωτών που εξυπηρετεί, συμφωνεί ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, το εμβόλιο έχει τώρα πλήρη έγκριση στις ΗΠΑ, ωστόσο οι διοικούντες της δεν απαιτούν εμβολιασμό. Κι αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα ασφαλώς…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως