Με σβηστές τις μηχανές κινήθηκε χθες το ΧΑΑ, καθώς η μέτρια πτωτικότητα που επικράτησε κυρίως στο πρώτο μισό της συνεδρίασης οφείλετο αποκλειστικά στην έλλειψη αγοραστικής διάθεσης, και όχι σε πιέσεις ρευστοποιήσεων. Και καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές μετεβλήθη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών της συνεδρίασης, οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης είναι καλές.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης «κοιτάει» την περιοχή των 950 μονάδων, με τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις να εκλαμβάνονται προσώρας ως ένα διάλειμμα για τους αγοραστές.

Η περιοχή των 912-913 μονάδων συνιστά την κοντινή στήριξη, από όπου μπορεί να βγει μια αντίδραση για μια γρήγορη προσέγγιση στις 923, που αποτελεί την πρώτη αντίσταση.

Μία ενδεχόμενη κατοχύρωση αυτής, σε ωριαίο κλείσιμο, ανοίγει τον δρόμο για τα προαναφερθέντα επίπεδα των 950 μονάδων, που είναι και τα υψηλότερα προ πανδημίας επίπεδα, με μεγάλη ψυχολογική σημασία.

Για τη συνέχεια, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές της ΔΕΗ, με ανοιχτό το μέτωπο της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, έως την Παρασκευή, του Ελλάκτορα, και φυσικά των τραπεζών Αlpha, ETE και Eurobank, που έχουν δώσει αγοραστικά σήματα και διατηρούν ένα πολύ ενδιαφέρον στήσιμο με πολλά περιθώρια ανόδου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 917,06 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 0,11%.

Τα πρόσημα ήταν μικτά στο σύνολο του ταμπλό, με 14 πτωτικές μετοχές από τις 25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και 72 έναντι 37 ανοδικών και 59 αμετάβλητων στο σύνολο του ταμπλό.

Η δημοπρασία ήταν μάλλον καλή, όπου μαζεύτηκαν ακόμα περισσότερο οι μέτριες ενδοσυνεδριακές απώλειες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν μειωθεί με το άκουσμα των θετικών νέων από τις ΗΠΑ.

Μικτή ήταν και η εικόνα από τις ανεκτέλεστες εντολές, με μοιρασμένες ποσότητες και στις δύο πλευρές.

Στην αγορά παραγώγων, η εικόνα ήταν παρεμφερής, με τις συναλλαγές στα παράγωγα να είναι μειωμένη, εξαιρουμένων αυτών σε αυτά των Alpha Bank στα 2.268 συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου, Πειραιώς στα 1.450 και Eurobank στα 1.095.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στις μετοχές ήταν και πάλι μειωμένη στα 45,7 εκατ. ευρώ, με τα 4,3 εξ αυτών να αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News