Οι ισχυρές πωλήσεις στα τέλη του καλοκαιριού σε σχολικά είδη ενόψει της έναρξης της σχολικής σεζόν αναμένεται ότι θα μπορέσουν να δώσουν μια ώθηση στο λιανεμπόριο, καθώς πολλές μετοχές του κλάδου τους τελευταίους μήνες έδειξαν να «κολλάνε».

Ο δείκτης λιανικών πωλήσεων, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η Amazon  αυξήθηκε σχεδόν 2% το τελευταίο τρίμηνο, έναντι του 6% του S&P 500.

Ορισμένοι λιανέμποροι, μεταξύ των οποίων η Macy’s και η Walmart, εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς βελτίωσαν τις ετήσιες προβλέψεις των ακαθάριστων πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Με τη συμβολή της προκαταβολικής πίστωσης για όσους έχουν μικρά παιδιά και των μέτρων στήριξης που σχετίζονται με την πανδημία, μια μερίδα καταναλωτών είχε περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για καταναλωτικές δαπάνες.

Οι περισσότερες σχολικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες επανέρχονται διά ζώσης, μετά από μήνες εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης ανοίγουν ξανά στις 13 Σεπτεμβρίου.

Αυτά τα δεδομένα δημιουργούν αέρα αισιοδοξίας ότι οι επιδόσεις για το λιανικό εμπόριο μπορούν να αλλάξουν τροχιά και να «τρέξουν» μέχρι το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, σύμφωνα με αναλυτές.

Οι επενδυτές φάνηκαν αισιόδοξοι για τις ακαθάριστες πωλήσεις ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη τη σύγκριση με τους τελευταίους 12 μήνες, ανέφερε ο Μάικλ Τζέιμς, διευθύνων σύμβουλος δικαιοσύνης στις αγορές και πωλήσεις στην Wedbush Securities στο Λος Άντζελες.

«Δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία ότι η επιστροφή στο σχολείο θα είναι πολύ ισχυρότερη από πέρυσι», ανέφερε.

«Αυτό έχει ληφθεί υπόψη κατά κάποιον τρόπο στη διαμόρφωση των προσδοκιών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι μετοχές λιανικής είναι ωστόσο μεγαλύτερες από ότι έξι μήνες πριν.

Επίσης, η αλυσίδα τροφοδοσίας αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που λαμβάνεται υπόψη.

Σύμφωνα με τον Έρικ Κούμπι, επικεφαλής χρηματοδότησης της North Star Investment Management Corp στο Σικάγο, οι εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς ώστε να εφοδιάσουν τα ράφια με τα απαραίτητα προϊόντα και εκτιμά ότι η κατάσταση στην αλυσίδα τροφοδοσίας δεν χειροτερεύει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή