Λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον  Αύγουστο, καθώς η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης,  συνέπεσε με τις περικοπές στις προσλήψεις, σύμφωνα με έκθεση της Τετάρτης από την εταιρεία υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP.

Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά μόλις 374.000 για το μήνα, αριθμός υψηλότερος από τις 326.000 του Ιουλίου, αλλά πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 600.000.

Οι περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας προήλθαν από τον κλάδο της ψυχαγωγία και της φιλοξενίας, οι οποίες πρόσθεσαν 201.000 θέσεις σε ένα κάπως ελπιδοφόρο σημάδι ότι ο εν λόγωο κλάδος που πλήττεται από έλλειψη εργατικού δυναμικού συνεχίζει να ανακάμπτει.

Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας κατέγραψαν 59.000 προσλήψεις το μήνα, καθώς τα νοσοκομεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας γεμίζουν από νέα κρούσματα και τα σχολεία ανοίγουν ξανά.

« Η Μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να έχει επηρεάσει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, που συνεργάζεται με την ADP για την έκθεση. «Η αύξηση της απασχόλησης παραμένει ισχυρή, αλλά πολύ χαμηλότερη από τους ρυθμούς των τελευταίων μηνών. Και παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της πανδημίας ».

Μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη από τη συντομότερη αλλά πιο απότομη ύφεση στην ιστορία των ΗΠΑ , τα οικονομικά δεδομένα ήταν απογοητευτικά, πιθανώς αντανακλώντας τις αρνητικές συνέπειες από την παραλλαγή Δέλτα. Οι ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο περίπου 150.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve παρακολουθούν προσεκτικά τους αριθμούς των θέσεων εργασίας.

Πρόσφατες δηλώσεις από την κεντρική τράπεζα υποδεικνύουν ότι πιθανότατα θα επιβραδύνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, εφόσον η αύξηση της απασχόλησης συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως