
Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα αρχίσουν να πραγματοποιούν σε ευρεία κλίμακα τρίτη επαναληπτική δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, από τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά η διάθεση του εμβολίου της Moderna θα μπορούσε να καθυστερήσει, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Αντονι Φάουτσι.
Η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωσε το σχέδιο για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων της Pfizer και της Moderna, εν αναμονή της έγκρισης από τις επίσημες αρχές δημόσιας υγείας. Οι ΗΠΑ συνιστούν μία επιπλέον δόση εμβολίου οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Μόνο η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer μπορεί να λάβει έγκαιρα έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πριν τις 20 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ο Φάουτσι στο CBS. Τα άτομα που έχουν κάνει εμβόλιο της Moderna ενδέχεται να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς η εταιρεία περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την τρίτη δόση.
«Φαίνεται ότι η Pfizer έχει τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα για να τηρήσει την προθεσμία», δήλωσε στο CBS ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει και η Moderna να πράξει το ίδιο, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα τις τρίτες δόσεις των εμβολίων».
«Αλλά αν όχι, θα το κάνουμε διαδοχικά», πρόσθεσε. «Επομένως, η ουσία είναι ότι τελικά ολόκληρο το σχέδιο θα εφαρμοστεί».
Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 είναι το πιο ευρέως χορηγούμενο στις ΗΠΑ. Πάνω από 95 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το πλήρες σχήμα δύο δόσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC.
Περίπου 66 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο Moderna. Ενώ περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σχέδια για την ενίσχυση της J&J.
Κάνοντας έκκληση για τις τρίτες δόσεις Pfizer και Moderna, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ανέφεραν δεδομένα του CDC που δείχνουν ότι η προστασία από τον ιό μειώθηκε αρκετούς μήνες μετά το δεύτερο εμβόλιο. Περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μία επιπλέον δόση αφού οι ΗΠΑ τους έδωσαν άδεια για ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, σύμφωνα με το CDC.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα