Εμμονή με συλλεκτικά αντικείμενα έχουν αποκτήσει αρκετοί Αμερικανοί, εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές για καρτών, βιντεοπαιχνίδια και άλλα αναμνηστικά της νεολαίας τους.

Η φρενίτιδα έχει φέρει μικρές περιουσίες σε μερικούς, αλλά μια βαθιά απογοήτευση για εκείνους που εξακολουθούν να αγαπούν να παίζουν παιχνίδια ή να ανταλλάσσουν χαρτιά ως χόμπι.
Μεταξύ των πιο περιζήτητων αντικειμένων είναι τα «απομεινάρια» των παιδικών χρόνων των millennials.

Σύμφωνα με το Associated Press, αυτά περιλαμβάνουν αντίγραφα καρτών συναλλαγών όπως το Pokemon’s Charizard and Magic: The Gathering’s Black Lotus καθώς και οι δισκέτες παιχνιδιών της Nintendo Super Mario Bros. Ορισμένες κάρτες πωλούνται για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και ένα μη ανοιγμένο παιχνίδι Super Mario πωλήθηκε πρόσφατα προς 2 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια περίπτωση καιροσκοπικών συλλεκτών που αναζητούν να εξαργυρώσουν μια έκρηξη νοσταλγίας που προκλήθηκε από την πανδημία. Όλοι φαινομενικά ψαρεύουν για ένα κομμάτι της πίτας.

Αλλά ενώ ορισμένοι συλλέκτες και επενδυτές βλέπουν κέρδη, άλλοι διαμαρτύρονται για την κατάρρευση των σφιχτών κοινοτήτων τους. Οι παίκτες που θέλουν να παίξουν ξανά μετά την πανδημία δεν μπορούν πλέον να βρουν τα κομμάτια του παιχνιδιού που θέλουν. Κι αν τα κομμάτια είναι διαθέσιμα, οι τιμές έχουν ανέβει αστρονομικά. Οι επικριτές της αύξησης των τιμών έχουν γίνει στόχοι παρενόχλησης από εκείνους που θεωρούν ότι οι κάρτες συναλλαγών, τα κόμικς και τα βιντεοπαιχνίδια δεν διαφέρουν από το χαρτοφυλάκιο μετοχών.

«Οι τιμές ανεβαίνουν και η πρόσβαση μειώνεται», δήλωσε ο Brian Lewis, ο οποίος διαχειρίζεται ένα κανάλι στο YouTube με το όνομα Tolarian Community College .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή