Να κρατήσει, έστω, τις 915 μονάδες επιχειρεί αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς βρίσκει ορισμένες στηρίξεις που το βοηθούν να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν νωρίτερα. Βέβαια η μεταβλητότητα είναι κυρίαρχη, με πολλούς τίτλους να αλλάζουν πρόσημο εν ριπή οφθαλμού.

Σε αναζήτηση καταλύτη

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η αγορά, μετά από ένα αξιοσημείωτο ράλι που έφερε τον Γενικό Δείκτη από τις 830 μονάδες στα μέσα του Ιουλίου στις 930 μονάδες λίγες ημέρες νωρίτερα, σίγουρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που χρειάζεται έναν ισχυρό καταλύτη προκειμένου να μη διολισθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Ίσως αυτός ο καταλύτης εμφανιστεί αύριο, όταν και θα ανακοινωθεί η πορεία του ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο η αγορά ήδη γνωρίζει ότι τα στοιχεία θα είναι καλύτερα του αναμενομένου.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης, αν και προσέγγισε τις 920 μονάδες, βρέθηκε λίγο αργότερα ακόμη και στις 910 μονάδες, αλλά με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και λόγω της αργίας των αμερικανικών χαρτοφυλακίων. Πλέον προσπαθεί να κρατήσει τις 915 μονάδες, με στηρίξεις από τον Σαράντη και τη ΔΕΗ. Θετικά όμως λειτουργούν και οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και ΟΤΕ.

Από την άλλη όμως ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει απώλειες 2,84%, με τις ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ να τον ακολουθούν με σημαντική πτώση.

Υπό έλεγχο συγκρατούν τις πιέσεις τους οι ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών