
Η Κούβα θα ανοίξει σταδιακά τα σύνορά της για τους τουρίστες, αρχής γενομένης από τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς να απαιτεί να υποβληθούν σε μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, όπως συμβαίνει σήμερα, ώστε να δώσει ώθηση σε μια οικονομική δραστηριότητα που είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.
«Δεδομένης της προόδου στην εκστρατεία ανοσοποίησης στην Κούβα και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά της αλλά και της προοπτικής ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% του πληθυσμού, ετοιμάζουμε τις συνθήκες για να ανοίξουμε σταδιακά τα σύνορα από τις 15 Νοεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Dado el avance en el proceso de vacunación en el país 🇨🇺 y la perspectiva de que más del 90% de la población cubana estará vacunada en noviembre, se preparan las condiciones para abrir fronteras a partir del 15 de noviembre del 2021.https://t.co/icNyAxDZ75 pic.twitter.com/04yLgiP6tm
— Ministerio Turismo (@MinturCuba) September 6, 2021
Εδώ και πολλούς μήνες ελάχιστες πτήσεις φτάνουν στην Κούβα και μόνο μερικές πτήσεις τσάρτερ με Ρώσους και Καναδούς τουρίστες πραγματοποιούνται τακτικά στα τουριστικά θέρετρα. Η Αβάνα εφαρμόζει σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Απαιτεί από τους ξένους επισκέπτες να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ πριν από την αναχώρησή τους, να κάνουν ξανά τεστ κατά την άφιξή τους και να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ενός δεύτερου τεστ που διενεργείται πέντε ημέρες αργότερα.
Με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τροποποιηθούν, θα παρακολουθούνται μόνο όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και θα θερμομετρούνται όλοι κατά την άφιξή τους. Διαγνωστικά τεστ θα γίνονται δειγματοληπτικά και οι αρχές θα δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των επισκεπτών.
Ο τουρισμός, μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος για την Κούβα, κατέρρευσε με την πανδημία. Τα σύνορα έκλεισαν εν μέρει από τα τέλη Μαρτίου 2020. Φέτος, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, η χώρα υποδέχτηκε 270.639 ξένους τουρίστες, σχεδόν το ένα πέμπτο (21,8%) όσων την είχαν επισκεφθεί κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (1.239.099).
Λόγω της μείωσης των εσόδων από τον τουρισμό, οι αρχές περιόρισαν δραστικά τις εισαγωγές προϊόντων, επιδεινώνοντας το πρόβλημα των ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα.
Η Κούβα έχει αναπτύξει δικά της εμβόλια για την Covid-19, τα Abdala και Soberna και μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει το ένα τρίτο των κατοίκων της.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ


Latest News

Ρωσία: Πιο κοντά οι θέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση Πούτιν – Γουίτκοφ
Στη Ρωσία για νέα συνάντηση με τον Πούτιν ο απεσταλμένος του Τραμπ, Γουίτκοφ

Το FBI συνέλαβε δικαστή επειδή βοήθησε μετανάστη να «αποφύγει τη σύλληψη»
Η δικαστής αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μετά την πρώτη της εμφάνιση την Παρασκευή το πρωί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης