Το αρνητικό πρόσημο της Παρασκευής ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης αγοραστικής διάθεσης, παρά της εμφάνισης σημαντικών πιέσεων από πλευράς πωλητών, καθώς πρώτον δεν υπήρξε μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, δεύτερον τα πρόσημα ήταν μικτά, και τρίτον το πρόσημο στον δείκτη άλλαξε 8 φορές σε στενό εύρος διακύμανσης.

Έτσι, η υφιστάμενη ανοδική τάση συντηρείται, με πολλές πιθανότητες συνέχισης. Ο Γενικός Δείκτης «κοιτάει» την περιοχή των 950 μονάδων, χωρίς να αποκλείεται και υπεραγορά σε νέα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα. Η περιοχή των 912-913 μονάδων συνιστά την κοντινή στήριξη, και προσώρας τιμήθηκε με αγορές πέριξ αυτής. Ο πρώτος κοντινός στόχος είναι οι 919 μονάδες, και ενδεχόμενη κατοχύρωση αυτών σε ωριαίο κλείσιμο θα δώσει ιδιαίτερη δυναμική, καθώς ο Δείκτης απεγκλωβίζεται από το τετραήμερο πλαγιοπτωτικό μοτίβο.

Στα επιμέρους, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι μετοχές της ΔΕΗ και των τραπεζών:

Αναλυτικότερα, η μετοχή της ΔΕΗ πρωταγωνιστεί αφενός λόγω συμπεριφοράς στο ταμπλό, όντας επιθετικά ανοδική, αφετέρου λόγω της κρισιμότατης διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Όσον αφορά στις τράπεζες, οι τρεις από τις τέσσερις (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank) έχουν δώσει αγοραστικά σήματα, όπως εξάλλου και ο τραπεζικός δείκτης επί συνόλω.

Και δεδομένης της υψηλής μεταβλητότητας του κλάδου και των άριστων οικονομικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, είναι λογικό να αναμένουμε υψηλές αποδόσεις. Το καλύτερο είναι ότι το αγοραστικό αυτό trade έχει στενό στοπ (κάτω από 518 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας), συγκριτικά με την απόδοση που πάει να δώσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News