Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία αφενός επηρεάστηκαν από τις κινήσεις κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών και αφετέρου τήρησαν στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή (μικρή) στο μείγμα της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,5%, με τον κλάδο κοινής ωφελείας να υποχωρεί κατά 0,9%, ενώ εκείνος των φυσικών πόρων να κερδίζει 0,7%. Σε αρνητικό έδαφος ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 7.149 μονάδες και στο -0,53%, ο DAX σημείωσε απώλειες 0,56% στις 15.843 μονάδες και ο CAC 40 έκλεισε στο -0,26% και στις 6.726 μονάδες.

Οι επενδυτές πάντως τηρούν στάση αναμονής και επιχειρούν αναπροσαρμογή των θέσεων τους καθώς τα βελτιωμένα στοιχεία από την ευρωπαϊκή οικονομία και η αύξηση του πληθωρισμού πιθανόν να οδηγήσει την ΕΚΤ σε αλλαγή της πολιτικής της.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, μετά την απογοητευτική υποχώρηση κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο.

Από την άλλη όμως, σημαντική επιδείνωση σημείωσε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία. Ο δείκτης του Ινστιτούτου ZEW υποχώρησε στις 26,5 μονάδες, από 40,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη υποχώρηση στις 30,3 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές