Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, και παρά το γεγονός ότι αναμενόμενα επικράτησε νηνεμία λόγω της αργίας στη Wall Street, το ελληνικό χρηματιστήριο αποπνέει άρωμα αισιοδοξίας.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανοδική τάση, καθώς αφενός τα πρόσημα ήταν μικτά και παραδόξως ζυγισμένα εις βάρος της, αφετέρου ο Δείκτης δεν απέκτησε κατεύθυνση, με 6 εναλλαγές προσήμου.

Έτσι, παραμένουν υψηλές οι πιθανότητες συνέχισης προς τις 950 μονάδες, ενώ δεν αποκλείεται και υπεραγορά σε νέα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα.

Η περιοχή των 912-913 μονάδων παραμένει η κοντινή στήριξη, καθώς οριακά διατηρήθηκε, υποδεικνύοντας και τη σημασία του επιπέδου.

Κατά παρόμοιο τρόπο, ενδοσυνεδριακά δοκιμάστηκε η αντίσταση των 919 μονάδων, επομένως ενδεχόμενη κατοχύρωση αυτής σε ωριαίο κλείσιμο θα προσδώσει σημαντικό τέμπο, με στόχο τα προαναφερθέντα επίπεδα των 950 μονάδων.

Τέλος, συνεχίζουμε και κοιτάμε με προσοχή τον τραπεζικό κλάδο, διότι τόσο επί συνόλω ως Δείκτης (ΔΤΡ) όσο και επιμέρους οι 3 από τις 4 συστημικές (ΕΤΕ, Alpha, και Πειραιώς) έχουν δώσει σοβαρά αγοραστικά σήματα, έχοντας παράλληλα και πολύ καλό στήσιμο για υπεραπόδοση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News