Ανοδικά κινείται σήμερα το αμερικανικό νόμισμα, καθώς ωφελείται από την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και από την επιφυλακτικότητα που έχει αναπτυχθεί αναφορικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του συμβουλίου της.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δείκτης δολαρίου, που καταγράφει την κίνηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι έτερων βασικών διεθνών νομισμάτων ενισχύεται κατά 0,25% στο 92,74, στο υψηλότερο σημείο του, μέχρι τώρα, γι’ αυτό το μήνα. Την ίδια ώρα το ευρώ κινείται χαμηλότερα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να φτάνει έως και το 1,1812.

Επίσης, έναντι του ιαπωνικού γιεν, το αμερικανικό νόμισμα εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο σημείο του εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, στα 110,45 γιεν.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά παραμένει επηρεασμένο από την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή και η οποία αναζωπύρωσε τις αμφιβολίες για το κατά πόσο η Fed θα αποφασίσει, κατά την επικείμενη συνεδρίαση της στα τέλη του μηνός, να ξεκινήσει το tapering.

Εξάλλου, πηγή ανησυχίας παραμένει και η πανδημία με τα συγκεντρωτικά στοιχεία να δείχνουν πως μόνο στις ΗΠΑ πάνω από 20.800 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό πως αύριο ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει νέο σχέδιο δράσης κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

Το ακανθώδες ζήτημα του tapering θα απασχολήσει και την ΕΚΤ κατά την αυριανή συνεδρίαση της, καθώς οι σκληροπυρηνικοί του συμβουλίου έχουν ενισχύσει τις πιέσεις που ασκούν για έναρξη της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές