Να διακόψουν το πτωτικό σερί επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τα χαρτοφυλάκια να επανεκτιμούν τη μέχρι τώρα διόρθωση σε συνάρτηση με τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Επίσης, επιχειρείται αναδιάρθρωση των θέσεων καθώς πλέον δεν είναι βέβαιο ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στη σύσφιξη της πολιτικής της, μετά και τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,07% στις 35.124 μονάδες, ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 4.513 μονάδες με απώλειες 0,15%, ενώ ο Nasdaq δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις, στις 15.315 μονάδες, με πτώση 0,38%.

Πάντως, δεν είναι μυστικό ότι ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας ασταθής μήνας για τη Wall Street, ενώ ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο ειδικά ο S&P 500 αυξάνεται περίπου 20% φέτος, χωρίς να έχει κάνει μια μέση διόρθωση της τάξεως του 5%.

Ένας από τους καταλύτες για μια πιθανή μεγάλη διόρθωση θα μπορούσε να είναι η Federal Reserve και η πιθανότητα να αποσύρει το άνευ προηγουμένου νομισματικό πακέτο για την υποστήριξη της οικονομίας λόγω πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχει ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αρχίσει να αποσύρει ορισμένες από τις πολιτικές της πριν από το τέλος του έτους, αν και εξακολουθεί να βλέπει τις αυξήσεις των επιτοκίων να απέχουν πολύ ακόμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street