Στις 14:00 ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, όπως είχε ανακοινωθεί, αν και υπήρχε πολύς κόσμος έξω από τη Μητρόπολη που δεν κατάφερε να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσουργό.

Η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και κοινωνικού αγωνιστή έχει μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου μέσα στον κύριο χώρο της Μητρόποληςγια την τελετή του αποχαιρετισμού όπου θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από τη Μητρόπολη, ενώ όπως και τις πρώτες δύο μέρες του λαϊκού προσκυνήματος επικρατούσε το αδιαχώρητο στον χώρο έξω από τον ναό.

Μετά την τελετή αποχαιρετισμού, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Πειραιά για να ξεκινήσει το ταξίδι προς την Κρήτη, όπως επιθυμούσε και ο ίδιος. Ο Δήμος Πειραιά με μια λιτή, συγκινητική τελετή στο λιμάνι του Πειραιά, θα απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη.

Στις 19:00 η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θα βρίσκεται στην πύλη Ε3 για να «αποχαιρετήσει» τον σπουδαίο Έλληνα, με τις δικές του μουσικές συνθέσεις. Για τον λόγο αυτόν και προκειμένου να παραστούν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελετή στο λιμάνι, μεταφέρθηκε μια ώρα νωρίτερα η προγραμματισμένη σημερινή συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά από όλες τις παρατάξεις θα ταξιδέψει για τη Σούδα, έτσι ώστε να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Όλα έτοιμα στα Χανιά – Θα γίνει και εκεί λαϊκό προσκύνημα

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα