Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν φάνηκε να έχει κάποιο ενδιαφέρον, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ώρα, τελικά η έλλειψη αγοραστικής διάθεσης οδήγησε τον Δείκτη στα επίπεδα των 910 μονάδων εξαιτίας της εμφάνισης των πωλητών στο κλείσιμο.

Έτσι, ο Δείκτης παρέμεινε στο πλαγιοπτωτικό του σχηματισμό, καθώς το υψηλό στις 917 μονάδες επιβεβαίωσε την ύπαρξή του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξάγονται δύο συμπεράσματα:

Πρώτον, η επιμονή των πωλητών να πιέζουν εκείθεν, επιδεικνύει και τη σημασία του σχηματισμού, ώστε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατοχύρωση των 917 μονάδων, ιδανικά με αύξηση όγκου, θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική προς τις 950 μονάδες.

Δεύτερον, εφόσον συνεχιστεί η αδιαφορία των αγοραστών, ο Δείκτης οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στη στήριξη της περιοχής 902-899 μονάδων.

Να σημειωθεί πως οι πιθανότητες ανοδικού σεναρίου είναι ακόμα πολλές, με βασικό μας άξονα τον τραπεζικό δείκτη, συνεχίζουμε και κοιτάμε με προσοχή τον τραπεζικό κλάδο, διότι τόσο επί συνόλω ως Δείκτης (ΔΤΡ) όσο και επιμέρους οι 3 από τις 4 συστημικές (ΕΤΕ, Alpha, και Πειραιώς) έχουν δώσει σοβαρά αγοραστικά σήματα, έχοντας παράλληλα και πολύ καλό στήσιμο για υπεραπόδοση. Η στήριξη του Τραπεζικού είναι στις 557 μονάδες, με επόμενο στόχο άνω των 700, μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News