Οι πωλητές επιμένουν να πιέζουν την τιμή του καλαμποκιού, λόγω της ανισορροπίας στην προσφορά. Η πρόσφατη μείωση του βαθμού ποιότητας της σοδειάς στο 59% δημιουργεί επιπλέον βαρίδια, και το εμπόρευμα αντιμετωπίζει πλέον την περιοχή των 500 δολαρίων.

Το ανοδικό ράλι της μετά πανδημίας εποχής έχει κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα, και οι τιμές του καλαμποκιού έχουν ταμπουρωθεί στην περιοχή των 510-600 δολαρίων, αναζητώντας αγοραστές.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου, το καλαμπόκι σταμάτησε στο κάτω άκρο της πλαγιοπτωτικής του κίνησης, στην περιοχή των 510 δολαρίων, από όπου ενδέχεται να βγει μια καλή ανοδική αντίδραση, αρχικά έως την αντίσταση των 565, αφετέρου κυνηγώντας τη διάσπαση των 600 δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση, το στοπ οριοθετείται κάτω από 495 δολάρια σε κλείσιμο ημέρας, και με την παραδοχή ότι το εμπόρευμα ενδογενώς έχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα από τα τρέχοντα επίπεδα, είναι λογικό το στοπ να είναι αυστηρό, διότι αναμένεται αύξηση της τεκμαρτής μεταβλητότητας, βάσει και της εικόνας στα δικαιώματα προαίρεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News