Νέα μάχη για τη διαφύλαξη των 900 μονάδων δίνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει τόσο την επιφυλακτικότητα ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσο και τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Coca Cola.

Μέχρι στιγμής, ο γενικός δείκτης δείχνει να αντέχει, κινούμενος στις 902 μονάδες (-0,38%), ωστόσο τα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης βρέθηκε ακόμη και στις 879 μονάδες.

Η περιοχή των 900 μονάδων όμως είναι σημαντικά κρίσιμη για την επόμενη μέρα του ΧΑ, και αυτή δοκιμάζεται σε μία ημέρα που η αβεβαιότητα είναι στα ύψη. Τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, και ώρα 14:45, καθώς τότε η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική της. Όπως συνοψίζει μάλιστα ο ot.gr, όλες τις προηγούμενες ημέρες και μετά τη νέα αύξηση στον πληθωρισμό, είχε δημιουργηθεί ο προσδοκία στις αγορές ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΚΤ μπορεί να αποφασίσουν τη μείωση των μηνιαίων αγορών κρατικών ομολόγων.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε σημαντικό αντίκτυπο για την Ελλάδα η οποία βασίζεται σημαντικά στην ΕΚΤ για τις αγορές των κρατικών ομολόγων της καθώς η επενδυτική της βαθμίδα δεν είναι ακόμη επαρκής για να προσελκύει μεγάλες τέτοιες αγορές από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς ακόμη και μέσα στην ΕΚΤ υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα, κυρίως μεταξύ Βορρά και Νότου, που υποστηρίζουν λιγότερο ή περισσότερο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Στη Λ. Αθηνών τώρα και σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola είναι η αρνητική πρωταγωνίστρια, με απώλειες 3,36%, με τις Aegean, Eurobank και Πειραιώς να την πλαισιώνουν με επίσης σημαντική πτώση. Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι ΟΤΕ, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, η Εθνική δοκιμάζει τα θετικά εδάφη, όπως και οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών