Πρόταση εξαγοράς για την EasyJet κατέθεσε η Wizz Air Holdings, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, με το διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής εταιρείας low budget να απορρίπτει την προσφορά της ουγγρικής ανταγωνιστικής της.

Νωρίτερα, η EasyJet είχε επιβεβαιώσει πως δέχτηκε προσφορά εξαγοράς, με χαμηλό premium, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητα του επίδοξου μνηστήρα της. Ανακοίνωσε δε, ότι η πρόταση απορρίφθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο και αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου η απόφαση της EasyJet να συνεχίσει αυτόνομα αποτελεί ένα ρίσκο, δεδομένης της ευάλωτης κατάστασης του αεροπορικού κλάδου, αλλά και της πρόσφατης εσωτερικής κόντρας που είχε ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης της και του κορυφαίου μετόχου και ιδρυτή της, Στέλιου Χατζηιωάννου. «Το δίκτυο της EasyJet και η απήχηση της σε συνδυασμό με το διοικητικό στυλ χαμηλού κόστους της Wizz θα ήταν ένας πολύ κερδοφόρος συνδυασμός. Αναμφισβήτητα θα σηματοδοτούσε ανακατατάξεις στον ευρωπαϊκό κλάδο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Bernstein, Ντάνιελ Ρόσκα.

Η εταιρεία έχει αντ’ αυτού ανακοινώσει πως θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει από τις αγορές περίπου 2 δισ. δολάρια, χρήματα που θα της δώσουν… ανάσες εν όψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου σε ένα διάστημα που η πανδημία συνεχίζεται. Η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποίησε την αγορά, με την μετοχή της να υποχωρεί έως και κατά 14%.

Αν και ο ταξιδιωτικός κλάδος στην Ευρώπη κινήθηκε αισθητά καλύτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί για τις αεροπορικές εταιρείες και κυρίως για την ίδια την EasyJet. Η βρετανική εταιρεία έχει παραδεχτεί ότι αναμένει να λειτουργεί με πληρότητες κάτω του 60% μέχρι τα τέλη της χρονιάς και πως δεν «βλέπει» πλήρη ανάκαμψη πριν το 2023.

Αντιθέτως, η ουγγρική Wizz πηγαίνει πολύ καλύτερα και έχει ήδη επιστρέψει σε κανονικές πληρότητες κοντά στα προ της πανδημίας επίπεδα. Το ίδιο ισχύει και για την Ryanair που, μάλιστα, σχεδιάζει επεκτάσεις μέσα στο χειμώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή