Αν πιστέψουμε τα λεγόμενα της κυρίας Μέρκελ, ουδείς στο συντηρητικό μπλοκ αμφέβαλε πως η Χριστιανική Ένωση θα αντιμετώπιζε πολύ σκληρή μάχη για να κρατήσει τα ηνία της Καγκελαρίας, μετά από 16 χρόνια στην εξουσία. Πάντως, η ίδια απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα της 26ης Σεπτεμβρίου.

«Μετά από 16 χρόνια στην εξουσία κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι θα επιστρέψει… αυτόματα στην Καγκελαρία και αυτό ήταν σαφές σε όλους στο CDU και το CSU» υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, αναφερόμενη στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Βεβαίως, το κατά πόσο έγινε πιστευτή, είναι διαφορετική υπόθεση. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, η Χριστιανική Ένωση βρισκόταν «καρφωμένη» στην πρώτη θέση, παρά την επίθεση-απειλή που είχε δεχτεί αρχικά από τους Πράσινους (μέχρι την περασμένη άνοιξη) και πιο πρόσφατα από τους Σοσιαλδημοκράτες. Και ουδείς στο πολιτικό σκηνικό, πόσο μάλλον στον γερμανικό Τύπο, τολμούσε να ποντάρει σε ήττα της κραταιάς γερμανικής Δεξιάς.

Το γεγονός πως εδώ και λίγες ημέρες το SPD υπό τον Όλαφ Σολτς έχει περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις χαρακτηρίστηκε και ήταν, πράγματι, έκπληξη. Και δύσκολα η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να πείσει οποιονδήποτε για το αντίθετο.

Προφανώς το ζήτημα δεν αφορά άμεσα την ίδια, με δεδομένο ότι οδεύει προς την συνταξιοδότηση της από την Καγκελαρία. Όμως, ο Άρμιν Λάσετ ήταν ο «εκλεκτός» της για τη θέση του υποψήφιου Καγκελάριου και σαφώς εκπροσωπεί την ομαλή συνέχεια της πολιτικής της για τη Γερμανία και την Ευρώπη σε σχέση με τον λαϊκιστή, υπερσυντηρητικό επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, Μάρκους Ζέντερ.

«Σαφώς θα ήμασταν σε καλύτερη θέση (εκλογικά) υπό τον Μάρκους Ζέντερ. Η συνεχιζόμενη υψηλή απήχηση του Ζέντερ αποδεικνύει τη δυναμική που έχει στην πραγματικότητα τη Χριστιανική Ένωση» σχολίασε σε σημερινές δηλώσεις του στο Spiegel ο γενικός γραμματέας του CSU, Μάρκους Μπλούμε.

Δηλώσεις, όπως αυτές, δείχνουν πως στο παρασκήνιο η γερμανική Δεξιά «βράζει» και η επόμενη μέρα των εκλογών θα φέρει στο προσκήνιο τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των στελεχών των δύο αδελφών κομμάτων. Ειδικά δε, αν όντως το SPD τους «κλέψει» την πρωτιά και ανοίξει πανιά για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ή (και) την Αριστερά.

Σημειωτέον πως αύριο και το Σάββατο, οι Χριστιανοκοινωνιστές διοργανώνουν στη Νυρεμβέργη συνέδριο του κόμματος εν όψει των εκλογών και προφανώς θα συζητήσουν εκτενώς την υποχώρηση των ποσοστών τους και ευρύτερα της Χριστιανικής Ένωσης και τυχόν διορθωτικές κινήσεις της… τελευταίας στιγμής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας