Σε μια συνεδρίαση που σε άλλες εποχές θα μετατρεπόταν σε βατερλό, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρήκε τις δυνάμεις να απορροφήσει τις έντονες ρευστοποιήσεις στο άνοιγμα της συνεδρίασης, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο ζωντανές τις ελπίδες συνέχισης της υφιστάμενης ανοδικής τάσης.

Και παρά το αρνητικό κλείσιμο του Δείκτη στις 905,48 μονάδες (-0,42%), η τελική ανάγνωση είναι θετική, για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον, η σημαντική στήριξη στην περιοχή των 899-902 μονάδων άντεξε, με τις δημοπρασίες μάλιστα να απομακρύνουν τον Δείκτη από την επικίνδυνη ζώνη.

Δεύτερον, οι αγοραστικές θέσεις απέκτησαν πλέον ένα καθαρό σημείο ποσοστιαίας εξόδου, κάτω από 892 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο χαρακτήρας των εμπλεκομένων μετατρέπεται σε μεσοπρόθεσμο, διότι απλά δεν υπάρχει ανησυχία σε κάθε επόμενη διορθωτική κίνηση.

Ο στόχος στην άνοδο παραμένει η περιοχή των 950 μονάδων, ενώ το σημείο που βρισκόμαστε είναι κρίσιμο, διότι απώλεια αυτού μπορεί να επιφέρει πωλήσεις έως τις 875 μονάδες, και ανάλογα πάντα την εικόνα και στα διεθνή Χρηματιστήρια.

Δεν πρέπει να αμελείται, εξάλλου, το γεγονός ότι οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές που έχουν ήδη εν ισχύ αγοραστικά σήματα, δεν απειλήθηκαν καν.

Τουναντίον, κάποιες, όπως αυτή της ΔΕΗ και του ΟΤΕ βρέθηκαν ελεγχόμενα σε επιθετικές στηρίξεις, όπου κάποιος μπορεί να επανατοποθετηθεί με γνώμονα την ανοχή του στον προαναφερθέντα κίνδυνο.

Ειδική μνεία για τον τραπεζικό κλάδο, αφενός διότι η στάθμισή του, άρα και η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών, επηρεάζει το σύνολο του ταμπλό, αφετέρου διότι αφορά στον πιο ενδιαφέροντα κλάδο τοπικά.

Ο Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ) κράτησε το σημαντικό επίπεδο των 560 μονάδων που ενδοσυνεδριακά φαινόταν να έχανε, και το οποίο αντιστοιχεί στο προαναφερθέν των 899-902 του Γενικού.

Επομένως, με κοντινό στοπ τις 548 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας, ή κύριο τις 520, ο Δείκτης μπορεί να κινηθεί προς την περιοχή των 700.

Οι μετοχές των Alpha Bank, ΕΤΕ και Eurobank φαίνονται οι πιο ενδιαφέρουσες επιλογές από τον κλάδο, διότι η συμπεριφορά των επενδυτών τους είναι και η πιο ώριμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News