Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις σωματείων, συνδικάτων, αλλά και αντιεμβολιαστών.

Αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τη ΔΕΘ. Κλούβες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στην παραλιακή και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Επίσης, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι κλειστό με τοποθετημένα κιγκλιδώματα.

Κλειστή είναι η οδός Αγγελάκη, η Λεωφόρος Στρατού και η Γ΄ Σεπτεμβρίου, ενώ σταδιακά κλείνει το κέντρο καθώς σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν οι πορείες.

Αυτό που προβληματίζει την αστυνομία είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στις 19:00 στον Λευκό Πύργο από άτομα που αντιδρούν στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Οι συγκεντρώσεις

Στις 18:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει το ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ, ενώ στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώνονται ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ – ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει, περίπου την ίδια ώρα, και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί

Στο πλαίσιο αυτό, επί ποδός τίθενται 5.500 αστυνομικοί. Στους δρόμους βρίσκονται 60 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στον ουρανό θα πετούν ελικόπτερα, drones και «παρατηρητές» – μυστικοί αστυνομικοί θα παρακολουθούν από ταράτσες.

Παράλληλα, οι Αρχές στρέφουν την προσοχή τους και στο Διαδίκτυο, γύρω από καλέσματα σε συγκεντρώσεις, ενώ ενεργοποιείται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ, η αντιτρομοκρατική και η κρατική ασφάλεια, ενώ θα υπάρχουν και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα