Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα Αύγουστο με Αύγουστο διαμορφώνεται στο 1,4%. Δεν είναι μεγάλος. Είμαστε τέταρτοι στην Ευρώπη. Είναι ένα λογικό πληθωριστικό ρεύμα. Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ανησυχία είναι υπαρκτή βλέποντας και τις διεθνείς ανατιμήσεις, και επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα των αυξήσεων τιμών. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «οι ανατιμήσεις στο ρεύμα ακόμη δεν έχουν γίνει, θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Δεν είναι ότι δεν θα έχουμε ανατιμήσεις. Θα έχουμε ανατιμήσεις. Η φασαρία που γίνεται καθημερινά δεν είναι ρεαλιστική. Μπορεί να είναι σε τρεις μήνες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η εβδομάδα που πέρασε ήταν η καλύτερη από πλευράς οικονομικών ειδήσεων των τελευταίων ετών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ξεκίνησε με τα εκπληκτικά αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, συνεχίστηκε με την εξαιρετική είδηση της ΔΕΠΑ υποδομών μέσω ΤΙΠΕΔ με την Italgas, 733 εκατ. για τη ΔΕΠΑ υποδομών είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο τίμημα και το κυριότερο μια πολύ σοβαρή εταιρεία που θα εξασφαλίσει γρήγορα τη διανομή του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά της Ελλάδας.

»Την επόμενη μέρα είχαμε το εξαιρετικά καλό νέο με τον ΔΕΔΔΗΕ (…) Το τίμημα το οποίο είχα προβλέψει ήταν σημαντικά χαμηλότερo από αυτό το οποίο τελικά επετεύχθη (…)

»Και χθες το βράδυ η άνοδος στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒ+ από τον Scope».

Τα έργα στη Θεσσαλονίκη

Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη όλα τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη έχουν ξαναξεκινήσει, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο μετρό, δημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, στον περιφερειακό δρόμο, στα έργα στο λιμάνι.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ΔΣ της ΔΕΘ παρουσίασε σήμερα τον νικητή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη νέα Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.«Εφόσον όλα πάνε καλά το 2026 θα είμαστε εδώ με τα 100 χρόνια από την πρώτη ΔΕΘ να εγκαινιάζουν τη νέα ΔΕΘ και γίνεται πια πλήρης αλλαγή του κέντρου της πόλης».

«Εμείς βάλαμε τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας από την πρώτη μέρα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη συμφωνία Ελλάδς – ΗΠΑ για την υποστήριξη επενδύησεων από τις ΗΠΑ σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στον έναν αυτό χρόνο που μεσολάβησε, ήδη εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Apple, ήρθαν στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτό θα συνεχιστεί και στη Θεσσαλονίκη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους