Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καταρχήν επισήμανε την προβολή που απολαμβάνει η ευρύτερη περιοχή λόγω του Ράλι Ακρόπολις, τονίζοντας ότι περισσότεροι από χίλιοι ήταν μόνο οι επαγγελματίες που έχουν έρθει στην περιοχή λόγω της διοργάνωσης ενώ πολλοί περισσότεροι είναι οι επισκέπτες.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σημαντική είναι και η προβολή της Στερεάς Ελλάδας σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η περιοχή αποτελεί μία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, με ξεχωριστή φύση» ενώ γίνεται προσπάθεια «συνεχούς προβολής και ανάπτυξης».

Για τις πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια είπε ότι η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε επίπεδο φυσικού περιβάλλοντος όσο και σε επίπεδο οικονομικό. Πλέον καταβάλλονται προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της περιοχής σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αποζημιώσεων αλλά και την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ήδη υπάρξει ανάπτυξη του συνόλου των μηχανημάτων της Περιφέρειας σε χωριά και δάση για την πραγματοποίηση εκκαθαρίσεων. Τόνισε επίσης και την οικονομική διάσταση των καταστροφών αφού το 90% φυσικής ρητίνης παραγόταν στην Εύβοια. Χαρακτηριστικά είπε ότι μεγάλο στοίχημα αποτελεί η στήριξη των ανθρώπων που εξαρτώνται οικονομικά από το δάσος, μελισσοπαραγωγούς και ρητινοσυλλέκτες.

Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν στρατηγικά έργα στήριξης και υποδομών για το μέλλον ενώ είπε ότι πρόκειται για «δύσκολη άσκηση». Συμπλήρωσε, τέλος, ότι η Περιφέρεια ετοιμάζεται για την επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο τονίζοντας την ύπαρξη αξιόλογων χιονοδρομικών κέντρων στην περιοχή.

«Σαν περιφέρεια προσπαθήσαμε να έχουμε το σχέδιο για την επόμενη ημέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αυτό θα είναι όπλο για εμάς», κατέληξε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News