Απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για την επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ. «Ήδη, κάνουμε μια σύνθετη άσκηση επανυπολογισμού των αντικειμενικών αξιών», για να προσθέσει πως οι όποιες ανακοινώσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα γίνουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι προεκλογικά υποσχέθηκε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και ήδη έχει πραγματοποιηθεί η συρρίκνωση του φόρου κατά 22%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί. Όπως είχε αναφέρει και στη χθεσινή του ομιλία, προς το παρόν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο φόρο, αφού δεν έχει ακόμη στη διάθεσή της όλα τα δεδομένα. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, «ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι πιο δίκαιος ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα έχει να πει περισσότερα για την ανάπτυξη του 2022, κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι θα είναι σημαντική, όπως «και το 2023, το 2024 και το 2025 θα είναι υψηλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης».

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε και στην εξαγγελία για τις γονικές παροχές, χαρακτηρίζοντάς την ως σημαντική, η οποία «αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αφορά τη νέα γενιά και την αξιοποίηση της περιουσίας των γονιών τους. Μιλάμε για παροχές σε είδος». Πρόσθεσε ότι μέσω του μέτρου αυτού, θα υπάρξουν μεγάλες εξοικονομήσεις για τη μεσαία τάξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες