Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς αν θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ. «Νομίζω ότι δεν συμπίπτουν οι μέρες που θα βρεθούμε στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «η εξωτερική πολιτική μας δεν αλλάζει. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας» και χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το 2021 δεν είχε τις εντάσεις του 2020. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την Τουρκία πχ στο προφυγικό, λέγοντας ότι «του εξήγησα (σ.σ. Ερντογάν) ότι η Ελλάδα μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της.

Ελλάδα, Ευρώπη και Τουρκία συμφωνούν να περιορίσουμε τις προσφυγικές ροές στο Αφγανιστάν στις γειτονικές χώρες, είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι είναι «ευθυγραμμισμένα» τα συμφέροντά μας με την Τουρκία για το Αφγανιστάν.

«Πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία παρά τις διαφορές. Όπως σας είπα, η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει ενεργή φύλαξη των συνόρων και ταυτόχρονα έχουμε προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα. Είπα όμως ότι θα σπάσω ότι θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Δεν πρόκειται να διαφοροποιήσω την πολιτική μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αστυνομία, λιμενικό και ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στη δεύτερη γραμμή. Ο φράχτης στον Έβρο και το Λιμενικό έχουν ενισχυθεί. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε την ελληνική κυριαρχία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας