«Βλέπουμε αποκλιμάκωση στη φορολόγηση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε … περιμέναμε κι άλλα», είπε πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στον ΟΤ στο περίπτερο της ΔΕΘ. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι έχει ωριμάσει πλέον το θέμα της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, έναν φόρο που τον χαρακτήρισε “όχι μόνο άδικο αλλά και παράλογο”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να καταργηθεί οτιδήποτε είχε σχέση με το μνημόνιο”.

Σε ερώτηση του ΟΤ σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τα συνεργατικά σχήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι απαιτούνται κι άλλα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων, καθώς οι ΜΜΕ αποτελούν τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 85%.

Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι μόνο ένα κίνητρο (σ.σ. συγχωνεύσεις) δεν αρκεί και ότι πρέπει να δοθούν κι άλλα κίνητρα ώστε να πειστούν οι οικογενειακές κατά βάση επιχειρήσεις να προβούν σε συνέργιες και να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτή τη φάση πλέον μόνοι μας. «Είναι μονόδρομος η συνεργασία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Αντιγριπικό εμβόλιο – Μειώνεται η αποτελεσματικότητά του όσο περνάει ο χρόνος
Plus |

Πόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου - Τι έδειξε έρευνα

Σε παλιότερες αλλά και πιο πρόσφατες μελέτες φαίνεται ότι τα αντισώματα έναντι του ιού της γρίπης  μειώνονται κατά το ένα τρίτο εντός τεσσάρων έως πέντε μηνών  μετά τον εμβολιασμό.

Παγώνη – Όλοι θα κάνουμε τρίτη δόση εμβολίου
Plus |

Όλοι θα κάνουμε 3η δόση εμβολίου - Τι είπε η Παγώνη

Μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού - Επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα στα παιδιά