«Βλέπουμε αποκλιμάκωση στη φορολόγηση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε … περιμέναμε κι άλλα», είπε πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στον ΟΤ στο περίπτερο της ΔΕΘ. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι έχει ωριμάσει πλέον το θέμα της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, έναν φόρο που τον χαρακτήρισε “όχι μόνο άδικο αλλά και παράλογο”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να καταργηθεί οτιδήποτε είχε σχέση με το μνημόνιο”.

Σε ερώτηση του ΟΤ σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τα συνεργατικά σχήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι απαιτούνται κι άλλα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων, καθώς οι ΜΜΕ αποτελούν τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 85%.

Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι μόνο ένα κίνητρο (σ.σ. συγχωνεύσεις) δεν αρκεί και ότι πρέπει να δοθούν κι άλλα κίνητρα ώστε να πειστούν οι οικογενειακές κατά βάση επιχειρήσεις να προβούν σε συνέργιες και να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτή τη φάση πλέον μόνοι μας. «Είναι μονόδρομος η συνεργασία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.