«Κινούμαστε πολύ καλύτερα στα έσοδα» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ αναφερόμενη στην πορεία της εφετινής τουριστικής κίνησης, τονίζοντας ότι η μέση δαπάνη ανά τουρίστα είναι πολύ πιο πάνω από το 2019.

Στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος  πέρα από το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην επέκταση σε νέες κλειδί είναι η ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας και ο ιατρικός τουρισμός, ο συνεδριακός, ο αθλητικός κ.λπ., τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

Επιπλέον, γίνονται ανά την Ελλάδα προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης που αναδεικνύουν κι άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός, σε σύνδεση με επισκέψιμα τυροκομεία, ζυθοπειία, ελαιοτριβεία κ.ά.. Αυτός που έρχεται για τον γαστρονομικό τουρισμό αφήνει 37% παραπάνω χρήματα από αυτό που θα άφηνε εάν δεν εμπλουτιζόταν η εμπειρία.

Για εφέτος θα έχουμε μια μικρή επιμήκυνση μέχρι και αρχές Νοεμβρίου ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς το επιτρέπει ο καιρός, ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Αεροδρόμια – Ανοδος 53% σε επιβάτες και αφίξεις εξωτερικού στο οκτάμηνο
Τουρισμός |

Αεροδρόμια: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Ικανοποιητική άνοδο παρουσιάζει η διακίνηση επιβατών (+) 77,7%, ενώ και οι αφίξεις από το εξωτερικό καταγράφουν αύξηση (+) 82,6% τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ

Ρίχνει 10 δισ. ευρώ ο τουρισμός στην οικονομία – Πότε εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης, τι σημαίνει ανάκαμψη τύπου «V»
Οικονομία |

Ρίχνει 10 δισ. ευρώ ο τουρισμός στην οικονομία: Πότε εξετάζονται νέα μέτρα ελάφρυνσης - Τι σημαίνει ανάκαμψη τύπου «V»

Πηγή από το οικονομικό επιτελείο τόνιζε ότι ο σχεδιασμός για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν βασίζονταν στο μόνιμο δημοσιονομικό χώρο και όχι στα επιπλέον έσοδα από συγκυριακούς παράγοντες