«Η πραγματοποίηση της φετινής ΔΕΘ είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, κάτι σαν “οικονομική πρωτοχρονιά”, για μας στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), μιλώντας στο περίπτερο του ΟΤ.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το Σάββατο, από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Σαββάκης τις χαρακτήρισε “απολύτως θετικές” ενώ υπογράμμισε ότι υπήρξε διάδραση μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων, καθώς «οι προτάσεις των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου εισακούστηκαν» και υπήρξε θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους ενέργειας αλλά και των πρώτων υλών, ο πρόεδρος του ΣΒΕ τόνισε ότι απαιτούνται μικροπαρεμβάσεις. από μέρους της κυβέρνησης, ενώ πρόκρινε ως πεδία επενδύσεων υπό το πρίσμα και της περιβαλλοντικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής, τους τομείς της παραγωγής, των μεταφορών και της διαχείρισης, αλλά και της ψηφιοποίησης και των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες.

Εποπλέον, ο κ. Σαββάκης τόνισε πως είναι πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο η φιλικά ενεργειακή αυτάρκεια, έθιξε το πρόβλημα του ελλείμματος σε μεσαία εξειδικευμένα στελέχη για τις επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ θετικά τα κίνητρα επιδότησης των νέων εργαζομένων και του εργοδοτικού κόστους και των εισφορών καθώς με τέτοια μέτρα κερδίζουμε τους νέους εργαζόμενους και τους κρατάμε στη χώρα μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας