«Η πραγματοποίηση της φετινής ΔΕΘ είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, κάτι σαν “οικονομική πρωτοχρονιά”, για μας στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), μιλώντας στο περίπτερο του ΟΤ.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το Σάββατο, από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Σαββάκης τις χαρακτήρισε “απολύτως θετικές” ενώ υπογράμμισε ότι υπήρξε διάδραση μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων, καθώς «οι προτάσεις των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου εισακούστηκαν» και υπήρξε θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους ενέργειας αλλά και των πρώτων υλών, ο πρόεδρος του ΣΒΕ τόνισε ότι απαιτούνται μικροπαρεμβάσεις. από μέρους της κυβέρνησης, ενώ πρόκρινε ως πεδία επενδύσεων υπό το πρίσμα και της περιβαλλοντικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής, τους τομείς της παραγωγής, των μεταφορών και της διαχείρισης, αλλά και της ψηφιοποίησης και των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες.

Εποπλέον, ο κ. Σαββάκης τόνισε πως είναι πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο η φιλικά ενεργειακή αυτάρκεια, έθιξε το πρόβλημα του ελλείμματος σε μεσαία εξειδικευμένα στελέχη για τις επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ θετικά τα κίνητρα επιδότησης των νέων εργαζομένων και του εργοδοτικού κόστους και των εισφορών καθώς με τέτοια μέτρα κερδίζουμε τους νέους εργαζόμενους και τους κρατάμε στη χώρα μας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Αντιγριπικό εμβόλιο – Μειώνεται η αποτελεσματικότητά του όσο περνάει ο χρόνος
Plus |

Πόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου - Τι έδειξε έρευνα

Σε παλιότερες αλλά και πιο πρόσφατες μελέτες φαίνεται ότι τα αντισώματα έναντι του ιού της γρίπης  μειώνονται κατά το ένα τρίτο εντός τεσσάρων έως πέντε μηνών  μετά τον εμβολιασμό.

Παγώνη – Όλοι θα κάνουμε τρίτη δόση εμβολίου
Plus |

Όλοι θα κάνουμε 3η δόση εμβολίου - Τι είπε η Παγώνη

Μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού - Επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα στα παιδιά