«Η Αλεξανδρούπολη είναι σαν ένα αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο, έτοιμο να τροχοδρομήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΟΤ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, παρουσιάζοντας την νέα όψη της ακριτικής πόλης.

Είναι η πρώτη πόλη για όποιον επισκέπτεται την Ευρωπαϊκή Ένωση από ανατολικά, όπως είχε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας η τουριστική και αναπτυξιακή τροχιά να συνδυαστούν στο μέλλον και να την απορροφήσει η κοινωνία. Κρίσιμο ζήτημα αυτή την περίοδο στην πόλη είναι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού, σημείωσε ο κ. Ζαμπούκης, εκτιμώντας ότι η διαδικασία αυτή θα αλλάξει τη σχέση οικονομίας-πόλης-λιμανιού. Οι επενδύσεις είναι πολύ κοντά και θα αλλάξει η όψη του λιμανιού αλλά και της Αλεξανδρούπολης, όπως είπε εμφατικά.

Ο κ. Ζαμπούκης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ωφέλειες για την πόλη και ότι αυτό που απαιτείται στη φάση αυτή είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό reastat, όπως πριν από 100 χρόνια βοήθησαν καθοριστικά στην αλλαγή όψης της πόλης η δημιουργία του λιμανιού και η έλευση του σιδηρόδρομου.

Όσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Ζαμπούκης εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος από τη φετινή σεζόν καθώς στο τέλος του καλοκαιρού η πληρότητα στις υποδομές της πόλης άγγιξε το 100% , καθώς ήταν μια εξαιρετική χρονιά. ” Η πόλης μας προσφέρεται για city-break καθώς έχουν το νησί της Σαμοθράκης, το Δέλτα του Έβρου, το Διδυμότειχο, το δάσος της Δαδιάς, αλλά και την νέα πόλη που αναπτύσσεται γοργά την Ορεστιάδα”.

Τέλος ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε και στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα ανάπλασης αστικών υποδομών της Αλεξανδρούπολης προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus