Σε ευχάριστη έκπληξη εξελίχθηκε η πορεία του τουρισμού εφέτος και ήδη έχει «πιαστεί» το 50% του 2019, όπως είπε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, παρότι τον Μάιο κανείς δεν το πίστευε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, συνεχίζεται σε πολλές περιοχές η σεζόν και πάμε για καλύτερο 2022.

Με 16 μήνες lockdown, με αποταμιεύσεις σε άνοδο και τον κόσμο σκασμένο όλοι ήθελαν να ξοδέψουν περισσότερο και να περάσουν καλύτερα. Αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως στον επισιτισμό, εκτός από τα ξενοδοχεία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Αλλαγή μοντέλου

Ο κ. Τάσιος ανφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου του τουρισμού και στον καθοριστικό ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης. Επεσήμανε ότι «θέλουμε τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουμε να φεύγουμε από το μαζικό μοντέλο τουρισμού. Οι αεροπορικές αφίξεις είναι οι πρώτες στη χώρα, άρα σημαίνει ξενοδοχειακή κλίνη, μαζικές αφίξεις. Θα χρειαστεί σίγουρα τον χρόνο του και οπωσδήποτε να μην αφήσουμε τη χώρα από υποδομές. Αυτό είναι κομβικής σημασίας. Ο luxury, ο λεγόμενος πεντάστερος, πελάτης που θέλει να ξοδέψει, περιμένει υπηρεσίες με συγκεκριμένες παραδοχές, που σημαίνει, τουλάχιστον όπως στη χώρα του.

»Είδαμε περιβαλλοντικές υποδομές που δεν άντεξαν. Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να κάνει τη διαφορά. Οι δήμοι ζητούν να βρεθούν και άλλα χρήματα, για να φτιάξουμε τις υποδομές.

»Είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας για να ευημερούν και άλλο τα νούμερα».

Οδικός τουρισμός

Πρέπει να δούμε τον ευρωπαίο τουρίστα που έρχεται στη χώρα μας οδικά και όχι μόνο από τα Βαλκάνια. Πρότεινα στον υπουργό Τουρισμού να κάνουμε μια μελέτη που εστιάζει την κεντρική Ευρώπη. Από τη Γερμανία έρχεται κάποιος σε 12 ώρες όταν ήθελε 2 μέρες. Σημαντικός είναι και ο τουρισμός περιήγησης ή αυτοκινούμενος. Ο τουρισμός αυτός έφερε 10 εκατομμύρια τουρίστες το 2019 είναι αυτός που μπορεί να ανασάνει την επαρχία.

Πώς πήγε Χαλκιδική

Στην ερώτηση για το πώς πήγε η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική ο κ. Τάσιος δήλωσε ότι ακολούθησε τα νούμερα της χώρας σε μια χρονιά που τη «στήριξαν» οι Βαλκάνιοι.

Οι Ρουμάνοι ήταν νμούμερο 1 εθνικότητα, με την κίνηση από Αγγλία και Γερμανία να αυξάνεται τον Αύγουστο.

Η καλή είδηση είναι πως τον Σεπτέμβριο η πληρότητα συνεχίζει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 70%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Συνεντεύξεις
Μιχάλης Σακέλλης – Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξακολουθεί να οφείλει στην ακτοπλοΐα περί τα 60 εκατ. ευρώ
Ακτοπλοΐα |

Μιχάλης Σακέλλης: Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξακολουθεί να οφείλει στην ακτοπλοΐα περί τα 60 εκατ. ευρώ

Προβληματική θα είναι και το 2021 η χρονιά για την επιβατηγό ναυτιλία καθώς στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους το μεταφορικό έργο στην ακτοπλοϊα θα υπολείπεται κατά 40%-45% σε σύγκριση με το 2019

Στην καρδιά της ΔΕΘ ο ΟΤ
Επικαιρότητα |

Στην καρδιά της ΔΕΘ ο ΟΤ - Όλες οι συνεντεύξεις του διημέρου στη Θεσσαλονίκη

Στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου βρέθηκαν στελέχη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες, φορείς και παράγοντες ενημερώνοντας και σχολιάζοντας όλες τις εξελίξεις στη ΔΕΘ

Σκυλακάκης στον OT – Μέχρι τέλος του 2021 θα έχουμε 8 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης
Οικονομία |

Σκυλακάκης στον OT: Μέχρι τέλος του 2021 θα έχουμε 8 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από αύριο η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την παρουσίαση επενδύσεων και θα υπάρξουν δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις για δάνεια, επιλεξιμότητες δανείων, αλλά και την πρώτη σύμβαση με τις τράπεζες.

Σαββάκης (ΣΒΕ) στον ΟΤ – H αύξηση του ενεργειακού κόστους απαιτεί «μικροπαρεμβάσεις»
Plus |

Σαββάκης (ΣΒΕ) στον ΟΤ: H αύξηση του ενεργειακού κόστους απαιτεί «μικροπαρεμβάσεις»

Ο πρόεδρος του ΣΒΕ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, τόνισε πως «οι προτάσεις των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου εισακούστηκαν» και υπήρξε «θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης»

Ζαμπούκης στον ΟΤ – Η πώληση του λιμανιού θα αλλάξει την όψη της Αλεξανδρούπολης
Plus |

Ζαμπούκης στον ΟΤ: Η πώληση του λιμανιού θα αλλάξει την όψη της Αλεξανδρούπολης

«Η Αλεξανδρούπολη είναι σαν ένα αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο, έτοιμο να απογειωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΟΤ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, παρουσιάζοντας την νέα όψη της ακριτικής πόλης.