Με κέρδη άρχισε τη νέα εβδομάδα η αμερικανική αγορά, με τους αγοραστές να βρίσκουν ελκυστικά σημεία εισόδου μετά το πενθήμερο πτωτικό σερί. Αδύναμος βέβαια εμφανίζεται ο Nasdaq, ακολουθώντας τον παγκόσμιο προβληματισμό για τον κλάδο της τεχνολογίας, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της Κίνα να ρυθμίσει περαιτέρω την αγορά.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,62% στις 34.823 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,34% στις 4.473 μονάδες. Ήπια πτωτικά κατά 0,07% κινείται ο Nasdaq στις 15.104 μονάδες.

Η Wall Street πλέον βλέπει τον ρυθμό των νέων κρουσμάτων να υποχωρεί στις ΗΠΑ, αφήνοντας το παράθυρο της αισιοδοξίας για έλεγχο της πανδημίας ανοιχτό.

Ειδικότερα, τα κρούσματα Covid ήταν στις 136.000 (7ήμερη βάση), έναντι 157.000 των νέων κρουσμάτων στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το CDC.

Έτσι, οι επενδυτές βρίσκουν ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους σε τίτλους που συνδέονται με την επαναλειτουργία της οικονομίας, όπως μετοχές της Delta Air Lines και της United Airlines που σημειώνουν κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street