Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια δαπανά η Moody’s προκειμένου να αξιολογήσει καλύτερα τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες.

Η εταιρεία, της οποίας οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις μπορούν να επηρεάσουν τις παγκόσμιες αγορές – προχώρησε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν προτρέπει τις μεγάλες εταιρείες να είναι πιο διαφανείς σχετικά με την ασφάλεια του λογισμικού τους.

Τον τελευταίο χρόνο δεκάδες υποθέσεις κυβερνοεπιθέσεων έχουν ταρακουνήσει τις επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, κοστίζοντας στις εταιρείες εκατομμύρια δολάρια και θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία τους.

Για να αξιολογήσει καλύτερα τους κινδύνους που ενέχουν τα ransomware και άλλες ψηφιακές απειλές για τις εταιρείες Fortune 500 και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, η Moody’s επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια στο BitSight, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να εκτιμήσει την πιθανότητα παραβίασης ενός οργανισμού.

Όπως αναφέρει το CNN Business, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Moody’s θα γίνει ο μεγαλύτερος μειοψηφικός μέτοχος της Bitsight. Επιπλέον, η BitSight θα αποκτήσει ένα σύστημα διαβάθμισης κινδύνου στον κυβερνοχώρο που δημιουργήθηκε από την Moody’s και την Team8, μια εταιρεία που λογίζεται ως «δεξαμενή σκέψης» που εστιάζει σε παγκόσμια ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη αδιαφάνεια γύρω από τον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moody’s, Rob Fauber, στο CNN Business.

Ο Fauber είπε ότι τα 250 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των δεδομένων του BitSight και των προσφορών διαχείρισης κινδύνων, μεταξύ άλλων προϊόντων. Το BitSight, το οποίο λέει ότι στους πελάτες του περιλαμβάνεται το 20% των εταιρειών Fortune 500, θα μπορεί να κάνει λεπτομερέστερες εκτιμήσεις κινδύνου και «να το μεταφράσει πιο ξεκάθαρα στον κίνδυνο της οικονομικής ζημίας», δήλωσε ο Fauber.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή